Liczba znalezionych tez dla pojęcia:27

Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości magnezu w cielęcinie („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_54

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość magnezu
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Obróbka cieplna wpływa na istotny spadek zawartości tiaminy w cielęcinie („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_76

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna
zawartość tiaminy
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Sezon uboju wpływa na zawartość kwasów tłuszczowych w cielęcinie Arouquesa o chronionej nazwie pochodzenia PDO.

Id tezy: t_787_1

Przejdź do publikacji
sezon uboju wpływa na zawartość kwasów tłuszczowych
cielę cielęcina Arouquesa o chronionej nazwie pochodzenia PDO
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości magnezu w cielęcinie (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_53

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość magnezu
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Obróbka cieplna wpływa na istotny spadek zawartości tiaminy w cielęcinie (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_75

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna
zawartość tiaminy
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Sezon uboju wpływa na zawartość wybranych izomerów CLA w cielęcinie Arouquesa o chronionej nazwie pochodzenia PDO.

Id tezy: t_787_2

Przejdź do publikacji
sezon uboju wpływa na zawartość wybranych izomerów CLA
cielę cielęcina Arouquesa o chronionej nazwie pochodzenia PDO
» Więcej
Najwyższa spożycie wołowiny i cielęciny produkowanej w Europie jest obecne we Francji i w Niemczech.

Id tezy: t_1013_3

Przejdź do publikacji
wołowina i cielęcina posiada spożycie mięsa produkowanego w Europie we Francji i w Niemczech
» Więcej
Głównym producentem wołowiny i cielęciny w Europie jest Francja.

Id tezy: t_1013_2

Przejdź do publikacji
Francja należy do cielęcina i wołowina
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości wapnia w cielęcinie („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_36

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość wapnia
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości wapnia w cielęcinie (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_35

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość wapnia
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości fosforu w cielęcinie (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_59

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość fosforu
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Cielęcina z chronioną nazwą pochodzenia ma wysoką zawartość CLA, niezależnie od sezonu uboju.

Id tezy: t_787_9

Przejdź do publikacji
cielęcina z chronioną nazwą pochodzenia posiada zawartość CLA niezależnie od sezozu
» Więcej
Cielęcina z chronioną nazwą pochodzenia ma wysoki procentowy udział izomeru CLA c9, t11, niezależnie od sezonu uboju.

Id tezy: t_787_10

Przejdź do publikacji
cielęcina z chronioną nazwą pochodzenia posiada procentowy udział izomeru CLA c9t11 niezależnie od sezonu
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości fosforu w cielęcinie („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_60

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość fosforu
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu wpływa na zawartość składników odżywczych cielęciny („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_82

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu
zawartość składników odżywczych
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Stosunek n-6/n- 3 w cielęcinie z chronioną nazwą pochodzenia mieścił się w zalecanych wartościach dla diety człowieka.

Id tezy: t_787_11

Przejdź do publikacji
cielęcina z chronioną nazwą pochodzenia posiada stosunek n-6/n-3 w zalecanych wartościach dla diety człowieka
» Więcej
Obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu wpływa na zawartość składników odżywczych cielęciny (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_81

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu
zawartość składników odżywczych
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Cielęcina z chronioną nazwą pochodzenia nie różni się od cielęciny pochodzącej od zwierząt karmionych na pastwiskach, niezależnie od sezonu.

Id tezy: t_787_8

Przejdź do publikacji
△+ cielęcina z chronioną nazwą pochodzenia
miara cielęciny niezależnie od sezonu
▽- cielęcina pochodząca od zwierząt karmionych na pastwiskach
» Więcej
Obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu wpływa na przyswajalność substancji odżywczych cielęciny (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_87

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu
przyswajalność substancji odżywczych
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości sodu w cielęcinie („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_42

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość sodu
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości sodu w cielęcinie (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_41

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość sodu
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości potasu w cielęcinie (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_47

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość potasu
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Obróbka cieplna wpływa na spadek zawartości witamin w cielęcinie (stek z części grzbietowej).

Id tezy: t_610_69

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna
zawartość witamin
cielęcina (stek z części grzbietowej)
» Więcej
Obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu wpływa na przyswajalność substancji odżywczych cielęciny („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_88

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna i wykrawanie tłuszczu
przyswajalność substancji odżywczych
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Obróbka termiczna wpływa na spadek zawartości potasu w cielęcinie („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_48

Przejdź do publikacji
△+ obróbka termiczna
zawartość potasu
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej
Cielęcina charakteryzuje się wysoką zawartością fosforu.

Id tezy: t_1227_10

Przejdź do publikacji
cielęcina posiada wysoka zawartość fosforu
» Więcej
Obróbka cieplna wpływa na spadek zawartości witamin w cielęcinie („zawijas” z części piersiowej).

Id tezy: t_610_70

Przejdź do publikacji
△+ obróbka cieplna
zawartość witamin
cielęcina („zawijas” z części piersiowej)
» Więcej