Id Tytuł Autor(zy) Czasopismo Rok Opcje
16739 Prognoza cen rynkowych Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 1, 2015
16740 Prognoza cen rynkowych Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 2, 2015
16544 Prognoza cen rynkowych Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 1, 2014
16545 Prognoza cen rynkowych [podstawowych produktów rolno-żywnościowych] Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 3, 2014
16546 Prognoza cen rynkowych [produktów rolno-spożywczych] Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 4, 2014
16600 Wpływ rasy bydła na wybrane cechy jakościowe cielęciny przechowywanej w warunkach chłodniczych Mariusz Rudy, Aleksandra Roch, Renata Stanisławczyk, Paulina Duma Roczniki Naukowe Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, 10, 1 2014
3487 Eating quality of “Vitela Tradicional do Montado”-PGI veal and Mertolenga-PDO veal and beef Ana C.G. Monteiro, Eduardo Gomes, António S. Barreto, Marina F. Silva, Magda A. Fontes, Rui J.B. Bessa, José P.C. Lemos Meat Science, 94, 1 2013
17053 Prognoza cen rynkowych Marzena Trajer, Ewa Bochińska, Jolanta Kossakowska, Martyn Mieczkowski, Paweł Smoliński, Maria Włodarczyk Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 1, 2013
17193 Prognoza cen rynkowych Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 4, 2013
17196 Prognoza cen rynkowych Marzena Trajer, Ewa Bochińska, Jolanta Kossakowska, Martyn Mieczkowski, Paweł Smoliński, Maria Włodarczyk Biuletyn Informacyjny. Agencja Rynku Rolnego, nr 3, 2013
3185 Breed effect on quality veal production in mountain areas: emphasis on meat fatty acid composition Noelia Aldai, Paz Lavín, John K.G. Kramer, Raquel Jaroso, Angel R. Mantecón Meat Science, 92, 4 2012
3249 Seasonal changes and muscle type effect on the nutritional quality of intramuscular fat in Mirandesa-PDO veal José M. Pestana, Ana S.H. Costa, Susana P. Alves, Susana V. Martins, Cristina M. Alfaia, Rui J.B. Bessa, José A.M. Prates Meat Science, 90, 3 2012
2100 Effect of weaning status on lipids of Galician Blond veal: Total fatty acids and 18:1 cis and trans isomers Esperanza Bispo, T. Moreno, Alicia Latorre, Laura González, Pedro G. Herradón, Daniel Franco, Montserrat Lorenzo Meat Science, 86, 2 2010
1013 Health promoting values of beef , Ł. Migdał, B. Živković, W. Migdał Journal of Animal Science, 25, 5-6 2009
1201 Inflence of slaughter season of claves and ageing time on meat quality Mariusz Florek, Z. Litwińczuk, Piotr Skałecki Journal of Animal and Feed Sciences, 59, 4 2009
2178 Veal fatty acid composition of different breeds Nikolina Kelava, Miljenko Konjačić, Ante Ivanković, Jelena Ramljak, Ivica Kos Italian Journal of Animal Science, 18, 3 2009
2189 Effect of genotype, sex and slaughter weight on veal Longissimus muscle area measured by ultrasound and planimeter Miljenko Konjačić, Nikolina Kelava, Ante Ivanković, Jelena Ramljak, Ivica Kos, Zoran Luković Italian Journal of Animal Science, 8, 3 2009
1397 Macro and Microelements Content in Meat of Calves and Young Slaughter Cattle Mariusz Florek, Monika Kędzierska-Matysek, Anna Litwińczuk Archiv fur Tierzucht, 17, 1 2008
263 Effect of slaughter season on fatty acid composition, conjugated linoleic acid isomers and nutritional value of intramuscular fat in Barrosã-PDO veal José A.M. Prates, Matilde L.F. Castro, Susana I.V. Martins, Ana P.V. Portugal, Susana P. Alves, Carlos M.G. Andrade Fontes, Rui J.B. Bessa, Cristina M.M. Alfaia Meat Science, 75, 1 2007
787 Influence of slaughter season and muscle type on fatty acid composition, conjugated linoleic acid isomeric distribution and nutritional quality of intramuscular fat in Arouquesa-PDO veal Cristina M.M. Alfaia, Matilde L.F. Castro, Susana I.V. Martins, Ana P.V. Portugal, Susana P. Alves, Carlos M.G. Andrade Fontes, Rui J.B. Bessa, José A.M. Prates Meat Science, 76, 4 2007
1916 Tendencje zmian na rynku wołowiny i cielęciny w Polsce w latach 1990-2006 S. Stańko, R. Lewandowski Technological Forecasting and Social Change, 6, 2 2007
12 Effect of breed and ageing time on meat quality and sensory attributes of veal calves of the ‘‘Ternera de Aliste’’ Quality Label I. Revilla, A.M. Vivar-Quintana Meat Science, 73, 2 2006
719 Simultaneous HPLC quantification of total cholesterol, tocopherols and β-carotene in Barrosã-PDO veal José A. Mestre Prates, Mário A. Gonçalves Quaresma, Rui J.B. Bessa, Carlos M.G. Andrade Fontes, Cristina M.M. Alfaia Food Chemistry, 94, 3 2006
1049 Carcass characterisation of seven Spanish beef breeds slaughtered at two commercial weights Pere Albertí, G. Ripoll, F. Goyache, F. Lahoz, J.L. Olleta, Begona Panea, Carlos Sanudo Meat Science, 71, 3 2005
912 The effect of short distance transport under commercial conditions on the physiology of slaughter calves; pH and colour profiles of veal G. Van de Water, F. Verjans, R. Geers Livestock Production Science, 82, 2-3 2003
1087 Subjective and objective evaluation of veal lean color H. L. Lagoda, L. L. Wilson, W. R. Henning, S. L. Flowers, E. W. Mills Journal of Animal Science, 80, 7 2002
22 Instrumental colour classifcation of veal carcasses B. Hulsegge, B. Engel, W. Buist, G.S.M. Merkus, R.E. Klont Meat Science, 57, 2 2001